SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ens trobem davant una nova commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, i torna a ser moment de reprendre la reflexió i l’acció. Els informes, els balanços, les recerques ens demostren que com a societat encara no hem assolit el repte d’eradicar la violència masclista.

Per fer-hi front, les universitats tenim un paper fonamental. Més enllà de ser generadores i transmissores de coneixement, hem de desenvolupar polítiques socialment responsables per promocionar valors i esdevenir models de referència. La violència de gènere no entén d’edats, de nivells socioculturals i econòmics i, per tant, la universitat no és immune al fet que hi aparegui. De fet, la recerca realitzada pel Centre Dolors Piera l’any 2013 sobre la percepció que té l’alumnat de la UdL sobre la violència de gènere assenyalava que només un 36% de l’estudiantat enquestat catalogava la gelosia com un tret negatiu per la relació i un 40% acceptaria el perdó de la persona estimada després d’una agressió.

La Universitat de Lleida, d’ençà l’aprovació de la Declaració institucional de tolerància zero envers la violència i l’assetjament per raó de gènere està treballant en l’àmbit de la formació i la sensibilització com a eina bàsica de futur.

tracking