SEGRE

Les dones alcem la veu per dir prou

Demòcrates de Catalunya

MERITXELL FELIU EXPÓSITO

MERITXELL FELIU EXPÓSITO

Creat:

Actualitzat:

Aquest 8 de març hauria de ser el principi de la fi de la discriminació de la dona en tots els camps. Per això les dones alcem la veu per dir prou masclisme i  patriarcat, per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones, convençudes que els nostres drets socials, polítics i econòmics són innegociables.

La segregació laboral segueix marcant l’ocupació femenina, i la bretxa salarial es manté com una llosa que afecta tots els sectors i ocupacions, pel que cal que continuem fent sentir la nostra veu. Hem de seguir denunciant les discriminacions que ens afecten, la igualtat retributiva, la promoció, l’accés a l’ocupació, la conciliació de la vida familiar, la prevenció i l’eradicació d’una de les xacres de la nostra societat com és la violència de gènere. Tot el que anem aconseguint és la llavor que donarà fruits en un futur.

La igualtat entre dones i homes no és només una qüestió de justícia entre persones, sinó que ha de bastir ponts per construir un món millor. Garantir la igualtat d’oportunitats a totes les dones és avançar cap a una societat més democràtica, i afavorir el benestar i el desenvolupament humà; però suposa un gran repte que només podrem assolir amb la col·laboració i complicitat de tots, institucions, agents socials, homes i dones.

En un dia com avui cal felicitar-nos pels avenços aconseguits, ja que són fruit, entre altres, de la lluita i l’esforç de moltes dones, però també és evident que encara no n’hi ha prou i hem de seguir avançant per construir una societat de la que formem part i defensem amb orgull. No podem però abaixar la guàrdia, perquè la millor protecció que la dona pot tenir és el coratge i la lluita diària sense defallir.

tracking