SEGRE

L'Educació en la igualtat com a base

Vicepresidenta primera i Portaveu PDeCAT a la Diputació de Lleida i alcaldessa d’Aitona

Rosa Pujol Esteve

Rosa Pujol Esteve

Creat:

Actualitzat:

Vivim en una societat on ja no eduquem o hem d’educar a homes i/o dones amb una reminiscència a una societat patriarcal que ha marcat socialment l’educació domèstica dels darrers anys, sinó que ho fem majoritàriament en la igualtat. Cal educar en la igualtat a persones que han de ser lliures, segures de si mateixes i respectuoses, sense importar el seu sexe. Aquesta és la base, la base per combatre la desigualtat entre gèneres en l’àmbit professional i social. Si eduquem en la igualtat a les generacions actuals, aconseguirem major equitat en el seu futur personal i professional.

Aquests darrers dies, com cada any en aquestes dates, sorgeixen informes i estudis sobre la bretxa salarial. Les dades de salaris entre homes i dones, o la diferència que hi ha, no sorprèn, ja que no s’acosta a la igualtat real i efectiva. Sempre trobem al gènere femení un pas endarrere en el còmput anual del que guanya respecte el gènere masculí en molts sectors professionals.

En el meu àmbit, en el de la política veiem cada vegada més a dones al capdavant de llistes i/o projectes polítics, tant nacionals com municipals. Jo mateixa encapçalo l’Ajuntament d’Aitona, d’on em sento molt orgullosa de poder fer que el municipi sigui referent en el nostre territori, juntament amb un equip d’homes i de dones que fins ara han treballat pel nostre municipi, independentment del seu gènere.

Per tant, i recuperant l’argument anterior, cal un salt generacional per veure i viure una igualtat efectiva, per a què homes i dones treballin en projectes professionals de manera igualitària.

Si no construïm bé els fonaments, la casa pot ser fràgil i mai estarà complerta al 100%. Eduquem en la igualtat, per a que les properes generacions visquin equitativament en tots els àmbits.

tracking