SEGRE

Som la Generació Igualtat!

Secretària Autonòmica de SATSE Catalunya

Creat:

Actualitzat:

Celebrem, un any més, el Dia Internacional de la Dona vivint una realitat en el nostre treball, en la nostra llar o en el nostre entorn més pròxim que dista encara molt de ser la ideal. Malgrat els indubtables avanços registrats en els últims temps, vivim encara una realitat que no és igual per als homes i les dones.

Persisteixen obstacles i barreres en diferents àmbits, també en el nostre, el sanitari, que dificulten el gran objectiu d'aconseguir una societat justa i igualitària en la qual totes les persones, independentment del seu gènere, gaudeixin de les mateixes oportunitats per a poder ser el que vulguin ser.

Per això, un any més, les infermeres i infermers del nostre país alcem la nostra veu, i tal i com defensa l'ONU, diem alt i clar que som de la “Generació Igualtat” i que lluitem pels drets de totes les dones.

Les dones i les nenes de tot el món, també al nostre país, continuen sent infravalorades. Treballen més, guanyen menys i tenen menys possibilitats d'aconseguir les seves aspiracions professionals i personals. A més, sofreixen el terrible problema de la violència de gènere que, lamentablement, està encara molt lluny d'erradicar-se.

Les infermeres ho sabem molt bé. Cuidem i atenem moltes dones amb aquests problemes i també els sofrim en primera persona, ja que els treballs destinats a les cures continuen sent invisibilitzats i sense el reconeixement necessari, quan aquests haurien de ser posats en el centre de la societat.

A més, som una professió que, en ser majoritàriament femenina, ha sofert especialment contínues situacions de discriminació, violència, falta de reconeixement…Hem estat “invisibles” durant molts anys, encara que la nostra labor ha estat i és absolutament fonamental i imprescindible per a garantir la salut, el progrés i la riquesa de qualsevol país.

Com la resta de dones de la nostra societat, continuem sofrint encara una important diferència respecte als homes. Una diferència de gènere que repercuteix negativament en els salaris, en les pensions…

En ple segle XXI, en 2020, a Catalunya, com a la resta de l'Estat, encara ens costa tres vegades més arribar i romandre en alts càrrecs de responsabilitat i gestió, ens costa tres vegades més aconseguir la corresponsabilitat dels drets de la vida laboral, familiar i personal, ens costa tres vegades més tantes i tantes coses…

Davant aquesta realitat, i amb motiu del Dia Internacional de la Dona, exigim als poders públics i econòmics un clar compromís amb la igualtat entre homes i dones. Necessitem mesures valentes, decidides i innovadores que promoguin una igualtat real i efectiva.

Exigim a totes les administracions públiques i empreses privades la posada en marxa de mesures eficaces encaminades a millorar l'accés i permanència en l’ocupació de les dones, mesures que fomentin la promoció professional a llocs de responsabilitat i direcció i mesures que propiciïn l'exercici corresponsable dels drets de la vida laboral, familiar i personal.

Les dones no podem continuar encarregant-nos de les cures en exclusiva, exigim la corresponsabilitat en la llar i exigim els plens drets de ciutadania, el dret a cuidar i ser cuidades. Reclamem també que es reconegui l'aportació econòmica, social i cultural que fem les dones en aquesta societat i que la nostra veu sigui escoltada.

Les infermeres i infermers que som part de SATSE ens unim, un any més, a la resta de dones i homes que lluiten contra la desigualtat i la injustícia i treballen en la construcció d'un futur on es creuen les oportunitats per arribar a la igualtat en drets i condicions per a totes i tots. La nostra força és imparable i ho aconseguirem. Som la Generació Igualtat!

tracking