SEGRE

8M: Per una aliança progressista i feminista

Secretària de Polítiques Feministes i LGTBI del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

Neus Brocal

Neus Brocal

Creat:

Actualitzat:

Avui és 8 de març, Dia Internacional de les dones. Avui l'agenda feminista socialista està més viva i present que mai. Vivim en una societat androcèntrica, on les dones sofrim discriminacions estructurals, desigualtat i opressió només pel fet de ser-ho i per això, les i els socialistes no ens cansarem de denunciar-lo.

La Covid 19 ens ha remarcat que les crisis afecten de diferent forma a dones i a homes. Aquesta crisi ens ha assenyalat que els treballs de sectors feminitzats, com els destinats a cures de les persones o neteja, són precaris. Com a societat no podem permetre que la meitat de la població, les dones, sofrim situacions d'abús, de discriminació o de violència en diferents àmbits i etapes de la nostra vida.

Necessitem governs feministes que posin en la seva agenda la lluita contra la feminització de la pobresa i els sostres de vidre: A Catalunya les dones titulades són majoria (57.2%) i d'aquestes, les que estan treballant, ho fan cobrant un salari de mitjana un 23% més baix, traduint-se en unes pensions d’un 40% menys. Aquesta desigualtat també és un fet si parlem de corresponsabilitat i conciliació: Les dones dediquem gairebé el doble de temps a tasques domèstiques i un 85% de les persones que demanen excedència per a tenir cura de filles, fills o altres familiars, som dones.

Des del PSC reivindiquem la necessitat d'unir forces i apel·lem a la gran aliança de totes les dones progressistes i del moviment feminista. Encara tenim molts reptes per davant i són moltes les discriminacions, prejudicis i obstacles que hem de superar. Ens declarem orgulloses de que les dones només hem avançat en drets amb governs socialistes. Continuarem denunciant les desigualtats i treballant per a aconseguir una societat més justa i més equitativa, en la qual la igualtat d'oportunitats i la defensa dels drets de les persones més desfavorides són la nostra prioritat.

tracking