SEGRE
Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Que hi ha desigualtat entre homes i dones és un fet. Que s’està millorant per trencar bretxes anacròniques i avancem a passos de gegant, també. Però encara cal fer molta més pedagogia i lluitar per una igualtat real. I això també és un debat delicat.

En el número anterior de Vint-i-dos, la Jara Pascual, saidinenca que lluita des del Parlament Europeu per trencar la bretxa en el món emprenedor, ens explicava que el plantejament ideal és que la dona tingui el mateix pes que els homes, tendint cap a una direcció d’equilibri, balancejada i amb diferents punts de vista que enriqueixin les empreses.

En aquest número, l’economista Laura Ravés posa el focus sobre les quotes de gènere que hem vist, sobretot, en política. Ravés no hi creu. Que si una dona ha de formar part d’un equip de treball ho ha de fer per les seves aptituds, i no per ser dona. És un gran debat, que haurem deixar per a més endavant i que estarem encantats de plantejar.

Però a Vint-i-dos estem especialitzats en ciència, tecnologia i innovació. És per això que aquest número que teniu a les mans fa un repàs a la presència de la dona en aquests sectors, que, siguem honestos, no és ideal. Malgrat que la dona sigui majoritària en el món universitari, no ho és en carreres tècniques. Amb molt esforç, la Politècnica de la Universitat de Lleida aconsegueix a poc a poc millorar percentatges i, sobretot, despertar l’esperit científic de les nenes de casa nostra en aquest àmbit, que tindrà continuïtat en la presència de la dona en empreses del sector i, més enllà, en les cúpules directives.

No és una utopia. Hi estem anant, hi estem arribant i hi estem posant tots els esforços. També des d’aquesta publicació. No ens podem permetre deixar enrere la meitat de la població en un entorn que té i tindrà un pes tan important en el futur del nostre planeta. Som-hi, dones!

tracking