SEGRE
Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El món no para. Aquesta és la premissa que ha regnat la vida dels homes i les dones al llarg de la nostra existència. En aquest trànsit constant hi ha moments de trencament en què ens perdem perquè no solem ser capaços d’entendre què està passant. Que el món no para, doncs, ja ho sabem, però potser sí que ara gira una mica més ràpid del que podíem assumir. Durant la segona dècada del segle XXI les xarxes socials i la digitalització havien suposat un repte de bretxa digital que hem resolt a mitges, però la tercera dècada portarà, si no hi posem remei, un gran trencament. Quanta gent es quedarà fora d’un món ple de criptomonedes, blockchains i NFT?

I què passarà quan arribem a la cresta de l’onada i ens trobem conceptes tan genèrics i tan eteris com el metavers? I quin és, aquest remei? El coneixement. Per això, i ho dic amb tota honestedat i modèstia, de la importància de productes com Vint-i-dos, en què mirem de posar la pausa i tota l’explicació possible d’aquests temes que, com el mateix món, no ens esperaran. O hi formem part o ens hi perdrem. També dic això des d’un vessant comunicatiu i la dificultat per explicar d’una forma entenedora alguns d’aquests conceptes.

Com sigui, avui parlem dels NFT, aquesta tecnologia que ha arribat per quedar-se amb noms i formats que evolucionaran al llarg del temps i que encara no coneixem. I que ens canviarà la vida. És un nou sistema econòmic que, si tot va com ha d’anar, regnarà en un futur no gaire llunyà, i que és ja avui el fonament d’un nou model d’intercanvi de béns i serveis allunyats cada cop més de la mediació i intermediació institucional i governamental, i en estrats d’un món completament digital en què ja som més un avatar que una mirada fugaç. Preparem-nos per entendre-ho, ja que ens hi va la nostra supervivència en aquest món que no para.

tracking