SEGRE
Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Entrem al Mobile i ja no hi trobem telèfons mòbils. Almenys no de la manera que passava anys enrere, quan la fira dels mobile mostrava en primícia totes les estrenes mundials en telèfons mòbils de marques com Ericsson o Nokia, que avui ens poden sonar al cretaci. Espòiler: Ericsson i Nokia encara hi són.

Però el Mobile ha canviat els mobile pel mobile. És a dir, ha canviat els mòbils per la mobilitat. Ben pensat, bon truc. La mobilitat ho és tot. Són dels mateixos telèfons als ordinadors portàtils, que han augmentat vendes per la pandèmia. Són les encara poc conegudes connexions 5G i les molt futures 6G. Són les solucions també en mobilitat urbana i humana, parlem de drons i d’aviació no tripulada, i parlem de mobilitat en universos digitals encara desconeguts. Sí, el que Mark Zuckerberg va anomenar com allò que ja fa anys que sabíem que existia, el metavers. Zuckerberg li va donar l’empenta que necessitaven totes les empreses de tecnologia, serveis i màrqueting per començar-hi a apostar. I serà.

El Mobile ha explotat. Ja és una plataforma –incrustada en un pavelló firal– que cada any anirà parlant i explorant els temes i universos que ens solucionaran o complicaran la vida del futur. Una plataforma. I quina importància tenen les plataformes! Cal ser-hi. Milers d’assistents de tot el món van descobrir que hi ha una marca de vins que es diu Raimat i que presenta un robot que et posa la copa perfecta. I que una empresa situada a Almacelles, AldoraTech, envia paquets amb drons. Que l’olialenca Taurus vol triomfar amb el seu robot de cuina per tot el món. O que Saltó té la solució per a l’assitència de les persones. La importància de ser a les plataformes, com Vint-i-dos. Veieu, com cal ser-hi?

tracking