SEGRE
Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Mobile Week d’èxit a les comarques de Lleida. Centenars de persones, sobretot nens i famílies, han gaudit de les desenes d’activitats en les tres seus de Lleida (Mollerussa, la Seu d’Urgell i Lleida). Activitats dirigides sobretot a les descobertes: a descobrir a través del joc els mecanismes de la robòtica, a descobrir a través de la prova i error el llenguatge bàsic de la programació, a descobrir a través de l’ús dels drons conceptes d’informàtica.

Activitats plenes de jocs en què la nostra canalla havia de tocar i tocar, fins a avorrir-se de tant divertir-se i experimentar. Només així, parlant de descobertes, es descobriran vocacions amagades, aquelles que fins i tot no podíem ni arribar a intuir que encendrien la llumeta dels somnis de futur dels nostres fills i filles.

I tot amb perspectiva de gènere. Recullo l’entrevista que vam fer fa dos anys a la Magda Valls, directora de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. Valls es lamentava del baix percentatge de dones en els estudis d’enginyeria informàtica, situat al voltant del 15%. I per això realitzarien un grapat d’activitats per millorar aquesta ràtio, que no vol millorar per paritat ni per igualar xifres, que també, sinó perquè la mirada femenina, la de la dona, és i serà fonamental en el món de l’enginyeria del futur.

I és per això que també la Mobile Week té per objectiu fer que les nenes de casa nostra s’interessin per un món avui encara masculí. Hi estem anant. I per això propostes com les jornades Women Tech Makers o les Innovation Tecnovation són tan importants. O les Technovation Girls, un esdeveniment de caràcter mundial que enguany va tenir un grup de noies d’entre 8 i 18 anys de Lleida com a semifinalista. Segurament elles els dirien, als nostres fills i filles, que toquin, que juguin i que es preparin, que el futur és seu.

tracking