SEGRE
Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El món avança, a cops i a batzegades, cap a la innovació més disruptiva i cap al futur distòpic que de tan irreal ja gairebé forma part de la nostra realitat. Tan disruptiu i tan distòpic com rebel de voler explicar-ho des d’una revista en paper. Fa anys que veiem en pel·lícules futuristes robots amb aparença humana que acompanyen les persones pel carrer, carregant les seves bosses de la compra, fent un simple acompanyament o subjectant la corretja del gos. Servei i suport. Potser aquesta imatge tardarem uns quants anys encara a veure-la, però aquest tipus de robòtica també està entrant amb força a casa nostra.

A Vint-i-dos ja fa temps que expliquem que empreses com Saltó amb la seva Misty d’acompanyament de persones grans, Eurecat amb la robòtica aplicada a l’agricultura, Raimat i Telefónica amb el robot que serveix copes i combinats o les investigacions del laboratori de Robòtica de la Universitat de Lleida, formen part del grup de lleidatans abanderats d’aquesta revolució. Una revolució que ha anat virant del sector primari al sector terciari, el dels serveis. I per això avui parlem amb l’empresa Sinergia Upgrade per parlar dels robots de serveis que començarem a veure en establiments de Lleida i la resta de l’Estat. Robots que acompanyen, que serveixen, que ajuden, que fan tot allò que nosaltres, els humans, potser no volem fer. Per exemple, i si el cambrer, en lloc de carregar plats entre les taules, pot dedicar-se a la promoció dels plats del dia? I si el personal que reparteix correspondència entre les plantes de l’edifici d’oficines pogués dedicar-se a la creació de continguts? I si l’encarregat de portar productes a les lleixes de les botigues pogués dedicar-se a la revisió de la qualitat del material?

Tenim moltes preguntes que ens haurem d’anar fent i un canvi de societat que haurem d’anar preparant. Perquè els robots faran la nostra feina.

tracking