SEGRE

Tecnologia de guerra

CEO Horizon Metaverse, COO Eternverse i Consultor Sènior Blockchain Technology

ALEX MOGA

ALEX MOGA

Creat:

Actualitzat:

Que la tecnologia és un element de transversalitat que ho condiciona tot ja no sorprèn ningú, però és la tecnologia l’element central de desenvolupament de la pau davant la guerra? La invasió de Rússia a Ucraïna ens diu i explica coses molt interessants en el camp tecnològic. En un món globalitzat amb mercats hiperconnectats i tots els agents depenents, les principals empreses tecnològiques del món occidental han pres decisions transcendentals: Apple ha deixat de vendre tecnologia a Rússia, Meta (Facebook) ha prohibit als mitjans i empreses russes missatges i publicitat dels seus productes, Google ha desactivat la lectura de dades de geolocalització a Rússia i Space X hi ha disposat de les seves terminals Starlink per oferir connexió a la població ucraïnesa. A més els Estats Units i la Unió Europea han suspès el protocol SWIFT, element clau per a transaccions bancàries i financeres.

En aquesta línia VISA i Mastercard també han deixat d’operar al mercat rus. Per la seva banda Vitalilk, fundador d’Ethereum, una de les principals criptomonedes del món en capitalització, va crear un moneder digital per facilitar donacions al govern ucraïnès a través de pagaments efectuats amb criptomonedes. La recaptació avui és milionària i d’aquesta moltes persones poden transitar en el seu dia a dia davant la barbàrie i la crueltat de la invasió.

És evident que la guerra iniciada per Putin contra Ucraïna tindrà conseqüències avui desconegudes i incalculables. El preu de la benzina, l’electricitat i el gas s’ha disparat i les matèries primeres i materials diversos ofegaran l’economia productiva d’Europa, amb una repercussió menor als Estats Units. Per la seva banda Rússia es distancia d’Occident i comença a rendir-se a la Xina, que en cap cas serà soci estratègic seu.

Rússia serà la joguina xinesa per enderrocar Occident i les democràcies liberals. Les mesures d’Occident per castigar Rússia en l’àmbit tecnològic ocasionaran un xoc econòmic i financer que durarà anys. La seva gent es veurà repercutida, les oportunitats seran limitades i minvarà el progrés rus durant una dècada.Com a expert en tecnologia blockchain, moltes de les situacions de vulnerabilitat, d’inseguretat i d’impossibilitat que avui viu el poble ucraïnès i la seva gent es veuran millorades fins a extrems avui desconeguts.

El perill de la desconnexió serà més llunyà del que és avui, l’ajuda humanitària viurà una gestió més àgil i ràpida. Les ajudes a les persones seran directes i sense intermediaris alliberant obstacles i amenaces. La tecnologia blockchain, i l’evolució millorada que tindrà en els pròxims anys, ens permetrà viure i experimentar com mai havíem imaginat.

Però la tecnologia blockchain també podria ajudar les persones de tot el món que es troben en terra de conflicte bèl·lic. És l’hora d’assumir el coneixement, ser valent, innovador real i fer de la tecnologia el millor amic contra la guerra. Els amants de la tecnologia en positiu som amants de la pau, la tolerància, la concòrdia i la igualtat.

tracking