SEGRE

Tecnologia emergent per al Metavers

CEO HORIZON METAVERSE, COO ETERNVERSEI CONSULTOR SÈNIOR BLOCKCHAIN TECHNOLOGY

ALEX MOGA

ALEX MOGA

Creat:

Actualitzat:

Els darrers mesos s’està parlant molt del Metavers, moltíssima gent en parla coincidència amb el mateix número de gent que no el sap definir més enllà dels inputs assumits per la ciència-ficció i la novel·la fantàstica. Després de més de quatre anys treballant sobre la transformació digital i profunditzant sobre el Metavers em permeto la llicència de tornar a la definició que un servidor va escriure ja fa molt temps, inclús abans que Mark (de Facebook, ara META) sortís al món a explicar-ho. Així, el Metavers serà un univers de temps continu sense límits terrestres on els individus viurem interaccions, i iteracions, contínues en tots els àmbits que coneixem de la vida terrestre i d’altres d’anàloga influència digital, encara avui desconegudes.Si el lector llegeix detingudament la definició, troba l’expresió “temps continu” i aquí rau la base de la transformació i la base per comprendre que serà el Metavers, tot i que avui tothom defineix el que jo interpreto com a mons virtuals, això ho deixo per un altre dia.Aconseguir el temps continu, reinterpreta la corba espai-temps terrestre que fins ara ha conegut la humanitat.

Una persona ocupa un espai únic en una única unitat de temps. Tornin a llegir-ho, això amb l’arribada del metavers es canvia, transformació disruptiva a la història de la humanitat. Avui encara no és possible, entre altres variables una manca d’evolució tecnològica i la no socialització tecnològica necessària per emprendre l’aventura humana més desconeguda fins al moment.

Però, ja existeixen productes i serveis al nostre abast per visualitzar les meves paraules.Saber com serà el metavers és avui una incògnita, ningú amb un punt de prudència intel·lectual ho pot predir, però sí que sabem que hi ha tecnologies, avui incipients i en fase d’inici exitós que ens visualitzen ítems que ens ajuda a transitar aquests anys per arribar-hi. Aquest és el propòsit de la Metaverse University, projecte que vaig presentar a la ciutat de Barcelona al passat mes d’abril i que ha sorprès el món.Tornant al fil de l’article, que és el més important, una de les tecnologies emergents és l’hàptica, una tecnologia sensitiva i cognitiva que permet a la persona transformar la vivència per l’experiència. Aquesta tecnologia ens permetrà sentir elements fins ara inimaginables fins al punt d’ajudar a les persones amb dificultats, incapacitat, impossibilitats o impediments que fins ara s’han vist allunyats d’elements vitals claus a viure-les en primera persona.També, cal incidir en els perills que comportarà el Metavers, no solament en termes tecnològics (ciberseguretat, dades personals...) sinó amb canvis socials, culturals i identitaris sense precedents.El que avui entenem com a “comunitat” veurà i viurà un enregistrament reduït en la mesura que avanci la Transformació Digital, no únicament el concepte de Metavers.

És en aquest punt que faig una crida als agents públics perquè entomin la responsabilitat de continuar sent, altrament està en perill també elements troncals de les democràcies liberals.

tracking