SEGRE
Sánchez no es rendeix

Sánchez no es rendeix

Creat:

Actualitzat:

Més enllà de l’enyorança presidencial que enverina el somni de Pedro Sánchez –continua creient que és possible el polinomi de l’esquerra i els independentistes–, el cert és que tots estan preparant-se per repetir comicis el mes de desembre.

Tots diuen odiar aquesta tornada a les urnes per tercera vegada en un any, però ja hi estan tots posats.

El que menys ho dissimula és Mariano Rajoy. Encara que participa en la campanya basca i gallega en teoria donant suport als candidats populars Alonso i Feijóo, tots els seus mítings giren al voltant del bloqueig per endossar-l’hi en exclusiva a Pedro Sánchez.

Gens d’autocrítica pel que fa als cent i un casos de corrupció que tenen com a protagonistes dirigents del Partit Popular. Gens. Groller.

L’antidemòcrata i l’antipatriota és Pedro Sánchez. L’al·ludit, per cert, es dedica al mateix. Ha repetit ja mil vegades l’argumentari anti-Rajoy estrenat en el Parlament en ocasió de les sessions d’investidura.

A la manera d’Ulisses en l’episodi de les sirenes, Sánchez ha decidit tapar-se les orelles amb cera de tal manera que fa com que no li arriben les advertències dels barons (partidaris alguns de l’abstenció que facilitaria el desbloqueig) i contraris els més importants (Susana Díaz, Javier Fernández), a un acord amb Podem.

Les enquestes que apunten dos noves i sonores derrotes del PSOE a Galícia i al País Basc, s’han convertit en el xafardeig de les últimes hores.

Aquells que no coneixen com funciona per dins el partit conclouen que Pedro Sánchez està sentenciat i que la sentència es complirà en els dies posteriors a diumenge que ve a la nit, dia 25. Sospito que s’equivoquen. Pedro Sánchez no té intenció de dimitir.

Compta a guanyar temps i consultar les bases. Guanyar temps, per, fins a l’últim minut anterior a la convocatòria de les noves eleccions, teixir un acord polític de mínims amb tots els grups que van tombar la investidura de Mariano Rajoy. El que l’aritmètica permet, la sensatesa política ho desaconsella, però ja se sap que quan els déus volen perdre els homes, els tornen cecs.

tracking