SEGRE
Error, immens error

Error, immens error

Creat:

Actualitzat:

doncs naturalment que s’ha de

complir la

llei i els dictats del Tribunal Constitucional, ara, per cert, en remodelació. Però un sent que per dins li creix la impressió que alguna cosa estem fent malament, molt malament, amb les nostres lleis i els nostres dictàmens del molt alt Tribunal, perquè estem aconseguint, del costat d’aquí, empitjorar les coses.

No, no m’ha semblat encertat inhabilitar primer Artur Mas, Rigau i Ortega, després Francesc Homs, malgrat que sigui per un temps limitat: es presenten ara a Catalunya com a paladins de la independència. Uns herois que no passaran de polítics mediocres a les pàgines de la gran Història.

I el mateix passarà amb els membres del Parlament que, lògicament, també hauran de ser inhabilitats, començant per la presidenta de la Cambra, per emparar i votar a favor del referèndum secessionista que segueix la seva marxa, imparable... i impossible.

Acabarem per

inhabilitar més de la meitat del Legislatiu i tot l’Executiu català? Quin error. Serà divorciar del tot la classe política no constitucionalista amb “Madrid”. I crear el caldo de cultiu perquè segueixi la desobediència, ja gairebé convertida en rebel·lió. Seguirem els dictats dels “falcons” de la capital, que demanen que ni tan sols no es permeti a Puigdemont parlar al Senat, una vegada que ha rebutjat anar a una comissió de la Cambra Alta a debatre amb populars i socialistes?

Crec que,

a cop de Codi Penal, estem deixant passar l’hora del diàleg.

Encara crec

en solucions imaginatives –passant per un referèndum constitucional, a l’empara de l’article 152.2 de la llei fonamental, prèvia reforma de l’Estatut–, que impliquin la generositat dels partits no independentistes i de la resta de les Comunitats Autònomes espanyoles: s’ha d’acceptar que Espanya –Espanya, sí– és un país –sí, un país, un– heterogeni, molt heterogeni.

I a aquestes altures, l’únic que dic, perquè em surt de l’ànima, és que les amenaces d’aplicació de l’article 155

de la Constitució, les crides a la “mà dura”, fins i tot a desmuntar hipotètiques urnes davant d’un referèndum, no fan sinó empitjorar les coses

.

tracking