SEGRE

Creat:

Actualitzat:

En el disbarat no cap el més ni el menys, de manera que resulta impossible establir què és més desenraonat, si deixar una part del control de les fronteres nacionals aeroportuàries en mans d’una empresa privada, o la conversió del Pazo de Meirás, antany refugi del sàtrapa, en un monument, com el Valle de los Caídos, d’exaltació feixista.

El primer, la cessió del control de les fronteres a una empresa que, a sobre, paga salaris de gana als treballadors que, sense ser-ho, fan d’agents duaners, de guàrdies civils o de carrabiners, no només és brutal, sinó només propi d’un país que els seus governants han posat als encants.

La companyia beneficiària de tal atemptat privatitzador podria dir-se tranquil·lament Fronteres S.A. El segon, ja que es pretén que sigui la Fundación Francisco Franco la que gestioni les visites a l’al·lucinant pazo que el comandantín va agafar d’aquella manera, resulta, atès que tot queda a casa, com més Societat Limitada.

És també brutal com el primer disbarat objecte d’aquesta columna, aquest d’encarregar la seguretat de les fronteres a particulars, aquest segon, el de les apologètiques visites guiades al pazo, imagino que braç en alt i el posat impassible, suposa a més un escarni intolerable per a les víctimes d’aquell psicòpata i per a Espanya, la seua víctima més gran, en general.

Els esdeveniments de l’aeroport barceloní del Prat han recordat, a més del molt que treballen i el poc que guanyen els segurates de la concessionària, el caos que va suposar, que suposa, la privatització d’aquest servei estratègic que no pot sota cap concepte alienar-se de la gestió pública, i el retorn del qual a aquesta, en conseqüència, és un assumpte urgent i d’aquests que s’al·ludeix com d’interès general.

D’una altra part, la resolució activa i ferma del consistori de Sada, al terme del qual es troba el Pazo de Meirás, assenyala racionalment l’actitud institucional que s’hauria d’oposar a la pretensió de crear o reforçar a l’esmentat pazo un empori d’exaltació del personatge que va marcar el període més tenebrós i criminal de la nostra història recent. Fronteres S.A., Franco S.L. No, gràcies.

tracking