SEGRE
Mariano, el mur

Mariano, el murSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ja s’ha fet a la idea. Té clar que el que li queda de legislatura serà un viacrucis. El cas Gürtel tindrà un llarg recorregut en els tribunals, la comissió d’investigació sobre el mateix assumpte serà un joc de nens en comparació amb el que hem vist fins ara i ja en qüestió de dies haurà de fer front a l’enorme i desafiador repte del secessionisme català, al qual cal afegir la tensió continguda pel temor, més que raonable, que hàgim de viure més dies de dol. No crec, sincerament, que la seua posició, la de Mariano Rajoy, sigui envejable.

L’únic que el salva és la incapacitat de l’oposició per posar-se d’acord i fer realitat el desig de Sánchez i d’altres: “Vagi-se’n, senyor Rajoy.”

Però no. Rajoy no se n’anirà, i encara menys perquè ho demani l’oposició, que ha desafiat a presentar una nova moció de censura que no té cap aparença que es pugui forjar, almenys a curt termini. Rajoy està demostrant tenir pell d’elefant. Aguanta el que li llancin i ha demanat als seus que segueixin el seu exemple: res de nervis ni de precipitacions.

Després de l’inoperant ple del dia 30, totes les mirades se centren en Catalunya. La qüestió és d’una serietat extraordinària, encara que hagin estat els mateixos promotors d’aquest camí cap a enlloc els que hagin tret solemnitat a la seua pròpia iniciativa.

Són tals les atzagaiades que l’estan convertint en una cosa extravagant que ja només produeix cansament. Res apunta que en l’últim moment facin un pas enrere. Ha estat enterrar els morts de Barcelona i donar una empenta caient en la ingent contradicció de presumir del bon funcionament de l’autogovern català.

En què quedem? Presumeixen precisament de tot allò que gestionen –que és molt, moltíssim– gràcies a unes normes –la Constitució i Estatut– que ara es volen carregar de cop. Un poble oprimit i perseguit no té policia pròpia, ni mitjans de comunicació, ni educació, ni res de res.

A hores d’ara, és un exercici més que estèril fer veure a la CUP, a Puigdemont i a ERC que mai, mai estaran millor que ara. Pedalaran fins a l’últim moment, però també en aquest punt es trobaran un mur anomenat Mariano Rajoy. Ho veurem ben aviat.

tracking