SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquest 2018 serà un any crucial per a Ciutadans. El partit d’Albert Rivera pot consolidar-se com una autèntica alternativa al PSOE i al PP. I dependrà més dels seus errors que dels encerts dels seus adversaris.

Per això crec que Ciutadans pot cometre un error colossal si Inés Arrimadas no es presenta a una sessió d’investidura fins i tot sabent que no guanyarà. També crec que Albert Rivera hauria de deixar de retreure a socialistes i populars els seus resultats a les urnes com a única causa que no hi pugui haver un govern constitucionalista a Catalunya.

Felipe González va convèncer els espanyols que el PSOE tenia un projecte per governar Espanya el dia en què va presentar una moció de censura contra Adolfo Suárez. González sabia que era impossible guanyar aquella moció de censura i el seu objectiu era el que he dit: presentar-se davant dels ciutadans com una alternativa sòlida i fiable. I ho va aconseguir. Inés Arrimadas no pot convertir-se en presidenta de la Generalitat perquè no compta amb els vots necessaris però els ciutadans de Catalunya podrien comprovar la seua solidesa i el seu projecte polític i això segurament li donaria rèdits en el futur immediat.

Un altre error és el to un pèl prepotent i de vegades crispat d’Albert Rivera en els últims temps. De vegades sembla que renya tot el món i, clar, els ciutadans no estem per a bronques. Sens dubte Ciutadans s’està consolidant com una opció política guanyadora, entre altres coses perquè els líders, començant per Rivera, parlen alt i clar i no van amb mitges tintes. En els últims mesos ha aparegut en massa ocasions amb gest crispat i els seus discursos han estat impregnats de cert to d’enuig. Un error i més en aquests moments en què, ja dic, són cada vegada més els ciutadans corrents que comencen a veure Rivera com un més que hipotètic guanyador en les pròximes cites electorals. I el que ja hem dit, Inés Arrimadas hauria de pujar a la tribuna del Parlament i demostrar que efectivament Ciutadans té un projecte polític seriós i sòlid per governar Catalunya, donar resposta als problemes dels seus conciutadans i tornar la normalitat a aquesta Comunitat. Ja sé que és difícil fer marxa enrere però mai no és tard per rectificar.

tracking