SEGRE
Junqueras, vulguis o no

Junqueras, vulguis o noSEGRE

Creat:

Actualitzat:

S’inicia aquest dijous una cursa frenètica per “normalitzar” (cometes, si us plau) la vida política –i econòmica, i social, i moral– catalana. Perquè aquest dijous el Suprem decideix si posa en llibertat l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, o li manté la presó provisional a l’entendre que es donen els supòsits per fer-ho.

Importa poc el que el comentarista prefereixi o deixi de preferir, però penso que, malgrat sentir una profunda distància respecte del personatge, el millor per a Espanya seria que Junqueras sortís d’Estremera i reprengués la vida política, a l’espera del judici pels seus presumptes delictes, que naturalment arribarà quan arribi, potser cap finals d’aquest any de penitència que se’ns ha obert. Veurà vostè: entre Junqueras, amb qui en última instància potser es pugui negociar aquesta relativa normalització de Catalunya, al capdavant de la Generalitat, o l’embogit Puigdemont, em sembla que no hi ha color.

Crec que amb el líder d’Esquerra es poden pactar condicions que allunyin, almenys provisionalment, Catalunya de l’independentisme, d’aquest secessionisme exprés que va iniciar Artur Mas i que, sens dubte amb l’ajuda de Junqueras, va impulsar tan bojament, tan matusserament, tan il·legalment, Carles Puigdemont, el fugit que va resultar ser, no obstant això, el més votat en l’independentisme el passat 21 de desembre. Inexplicable, però ja hem vist molts comportaments inexplicables dels electors en diferents àmbits i països.

I, per descomptat, els electors són els que manen i han de manar, encara que no sempre siguin savis. És urgent que el secessionisme s’aclareixi. Que digui si caminarà cap a les seves sens dubte legítimes finalitats de separar-se d’Espanya per les vies legals, respectant el que sembla encara una majoria que no comparteix el colpisme practicat fins ara, o si segueix per la via Puigdemont, contra Espanya i els espanyols.

I, després, esclar, la CUP, que insisteix a tallar vincles amb la metròpoli així, per força. Però, per a mi, els antisistema no compten en el relat polític; a més, són marginals.

Penso que al Govern també li interessa més Oriol Junqueras que un Carles Puigdemont que no pot ni ha de ser el president de la Generalitat.

tracking