SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Una tasca d’oposició seriosa, exigent i rigorosa és absolutament imprescindible, fins i tot amb un Govern que fa els seus primers passos, té molta pressa i poc temps per revertir els sondejos.

Però, quan l’oposició es converteix en escarafalls, rebutjant fins i tot el que la legalitat vigent empara, no serveix. Ve això a tomb de la polèmica fictícia creada per Pablo Casado pel trasllat de dos etarres, penedits, que havien complert el protocol de la via Nanclares, sense delictes de sang, a una presó del País Basc.

Amb aquesta grandiloqüència que tant agrada al jove dirigent popular, i aprofitant un homenatge a les víctimes d’ETA a Santa Pola, va arremetre contra l’acostament de presos de la banda dient: “Ens hi oposarem frontalment. És una contraprestació a una moció de censura vergonyant.”

Per primera vegada, les associacions de víctimes del terrorisme, tan properes al PP, han posat el punt de seny davant d’un tema que per reobrir ferides causa tant de dolor. Ha estat precisament Consuelo Ordóñez, germana del regidor assassinat per ETA, la que ha hagut de recordar que la mesura compleix els requisits legals i “no ens hi oposem”. La germana de Gregorio Ordóñez ha tingut el coratge personal de recordar al fogós Casado que sempre hi ha hagut acostaments, fins i tot en l’època d’Aznar, i que l’accés al tercer grau de l’etarra que ha estat traslladada l’hi va concedir el PP. També Maite Araluce, presidenta de l’AVT, reconeix que es compleixen tots els requisits i que, malgrat no agradar-los, no s’hi poden oposar.

La generositat dels veritablement afectats pels assassins de la banda ETA contrasta amb la lleugeresa amb la qual els dirigents populars pretenen tornar a posar sobre la taula la lluita contra el terrorisme que sempre, sempre, ha de ser tractat com un tema d’Estat.

ETA ha desaparegut però no ha esborrat la responsabilitat dels seus crims ni els seus membres han aconseguit l’amnistia. Queden tres-cents assassinats sense resoldre i llargues condemnes per complir que cap llei no modificarà.

La tornada a les essències del PP, més proper a un espectre ideològic de pura dreta, no excusa unes declaracions que ni recolzen les víctimes.

tracking