SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El Govern anunci de Pedro Sánchez l’ha emprès amb els autònoms. I, a més, com gairebé tot el que està anunciant, ho fa sense consistència, amb dades trucades i sense un pla clar i millor que substitueixi el que vol carregar-se.

Treball pretén modificar la tarifa plana de cinquanta euros per als nous autònoms. Diu que ha descobert que només el 15,5 per cent dels que s’han beneficiat d’aquesta tarifa mantenen la seua activitat. Per tant, dedueix que cal modificar-ho perquè l’autoocupació que crea no és perdurable.

Tanmateix, davant aquestes xifres, el president d’ATA (Associació de Treballadors Autònoms) explica que no té sentit dir que només el 15 per cent dels autònoms que han utilitzat la tarifa plana, uns 225.000, es mantenen en l’activitat d’un total de 1.479.000 beneficiaris i no tenir en compte els més de 500.000 que ara mateix estan beneficiant-se de la bonificació.

Per a Lorenzo Amor, aquesta afirmació de Treball és si més no explicar la realitat a mitges i afegeix que sobren les paraules quan del que estem parlant és que el 80 per cent dels autònoms beneficiaris de la tarifa plana són majors de trenta anys i la durada mitjana de l’alta és de 1.433 dies, el doble del que dura la bonificació.

D’aquesta manera, amb dades, Amor refuta les afirmacions del ministeri sobre la necessitat de millorar el sistema pel seu mal funcionament. Molt al contrari, l’associació majoritària d’autònoms explica que una vegada transcorreguts els dos primers anys, els beneficiaris segueixen dos anys més, la qual cosa significa ras i curt que s’ha reduït la mortalitat de les activitats que inicien. Convé no oblidar que el que vol l’actual govern socialista és un sistema on els treballadors per compte propi cotitzin a la Seguretat Social en funció dels ingressos.

Però, clar, qui fixa aquests ingressos? I, si com succeeix sovint, alguns ingressos no es cobren fins gaire tard o, senzillament, no es cobren? Com es farien les devolucions d’allò que s’ha cobrat de més? Al final, fa l’efecte que darrere de tot això només hi ha una paraula: recaptar d’on sigui i com sigui.

tracking