SEGRE
Reis d’Orient i Tezanos

Reis d’Orient i TezanosSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ningú no podrà negar-me que al director del Centre d’Investigacions Sociològiques, José Félix Tezanos, li poses un turbant i un camell i au, a la caravana dels Mags d’Orient per la Gran Via. Sembla el quart, amb les seues barbes entre levítiques i sarraïnes, el tarannà pacient, el caminar pausat, la mirada desafiadora. I té l’or dels resultats que diuen que cuina, la mirra amb la qual es perfuma el guanyador i l’encens, que serveix perquè tots es gloriïn que guanyarà a pesar, diuen tots, de Tezanos.

El cas és que tots miren el quart Rei Mag com un fosc objecte de desig: quin regal ens portarà la següent enquesta del CIS? Un increment en la intenció de vot o el carbó de l’enfonsament en el favor dels electors? Ells diuen que no creuen en els Reis d’Orient, però, unànimement, també els envien la seua carta de peticions. I molts ja hem dit que, des que Donald Trump va intentar desenganyar un nen de set anys sobre l’existència del Pare Noel, ens hem passat al bàndol dels creients cecs no només en Santa Claus, sinó en els tres del camell, en les meigas, que haver-n’hi n’hi ha... Si Trump diu que no existeixen, segur que és que tots ells són reals.

Com les dades del CIS. Tots pensen que són els pares socialistes els que, de la mà del fabricant Tezanos, engreixen durant la nit més màgica, amb closques de plàtan i aquestes coses que es deixen als camells de Ses Majestats els Reis d’Orient, els resultats que els consultats per als sondejos donen. Jo crec que les dades existir, existeixen. Una altra cosa és que el Summe Interpretador intenti, com Bertrand du Guesclin, no posar ni treure rei (mag), però sí d’ajudar el seu senyor, Enric de Trastàmara, davant de Pere I el Cruel. Que sí, que sí que crec en les enquestes... Tant com en els Reis d’Orient.

Però es dóna el cas que, quan tots a la cavalcada reial creuen que aquell regidor pintat de negre és, en efecte, Baltasar reencarnat, es produeix un efecte hipnòtic i tots veuen el Rei, en realitat nu de suports ciutadans, vestit amb roba magnífica d’intenció de vot. La part dolenta és que ni amb tot el procés d’il·lusionisme que duen al portal de Betlem en forma de taules demoscòpiques no servirà, segons tots els indicis, per treure’ns de la crisi.

tracking