SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El conflicte promogut pel taxi contra els VTC no ha acabat. Malgrat que tant la Generalitat com la Comunitat de Madrid han cedit, el sector del taxi no es conforma i les mobilitzacions continuaran, almenys a Madrid. S’entén malament que, malgrat el comportament salvatge d’aquest col·lectiu, el mal econòmic i d’imatge que han causat també a Espanya, les recomanacions de la Comissió Nacional de la Competència i la legalitat vigent, ambdues administracions, amb el Govern absent, hagi proposat als taxistes mesures que clarament limiten la competència i perjudiquen els clients.

A Barcelona, el decret que prepara el Govern i que bàsicament concedeix als taxis privilegis respecte a la contractació d’un VTC respecte al temps que ha de passar perquè aquest arribi al seu client des del moment en què es demana el servei, acabarà amb uns 4.000 llocs de treball i desenes d’empreses tancaran.

A Madrid, encara no coneixem les conseqüències de l’exigència als VTC de prohibir la seua contractació quan la distància entre client i vehicle sigui inferior a tres-cents metres o a cinc-cents metres, si així ho decideix l’Ajuntament de la capital. Tots aquests invents, fórmules màgiques, no són més que concessions i pedaços. No seria més fàcil treure cotilles a l’activitat del taxi en lloc de posar-les als VTC? El problema és que els taxis no volen això, volen continuar mantenint el monopoli. Que em treguin la competència, que desapareguin!, i van les nostres autoritats i legislen pel camí de les traves un sector, el dels vehicles amb conductor, que dóna feina a 22.000 persones.

Senyors polítics, hi ha unes eleccions a prop, per què pensen que afavorint el taxi, la compressió i suport de milers de barcelonins i madrilenys estarà amb vostès? El taxi ha fet molt mal a centenars de milers de persones. Siguin menys complaents amb el xantatge i busquin fórmules que no redueixin la competència. N’hi ha algunes sobre la taula.

tracking