SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Se’n va un de vacances uns dies, torna i el primer que pensa és que seguim en el dia de la marmota. Però, no. Desgraciadament, estem molt pitjor. La situació política no s’ha mogut. El govern segueix en funcions. Sánchez ha estat de vacances i no ha mantingut cap reunió amb els grups polítics. Pablo Iglesias ha fet el pas d’enviar-li una nova proposta, però el PSOE ha dit que no li serveix. En quaranta-vuit hores, el president del govern s’ha desplaçat a les Canàries, quan ja havia passat el pitjor del tràgic incendi, ha acomiadat la selecció espanyola de bàsquet i, això sí, no ha fet cap declaració que tingués a veure amb la situació de paralització política. Després va acudir com a convidat al sopar del G-7. I fins aquí es pot llegir.

Mentrestant, el país no avança i l’economia espanyola, europea i mundial empitjora. Les Comunitats Autònomes reclamen els seus endarreriments per poder fer front a les despeses, les dades macroeconòmiques van lliscant pel pendent o directament estan en negatiu.

Tots els analistes, inclòs el BCE, que ha publicat les actes de la seua última reunió, expressen una gran preocupació per l’evolució econòmica de l’eurozona. Itàlia molt probablement anirà a noves eleccions i cada dia la perspectiva d’un Brexit no dur, sinó esbojarrat, és més probable.

Tots els països importants s’estan plantejant mesures per evitar que els efectes d’una desacceleració, fins i tot recessió, siguin menors per a la població. Alemanya pensa gastar més, els Estats Units i la Xina abaixaran impostos i a Espanya estem que aquí no passa res perquè creixem més que els nostres socis.

Però la realitat és que les exportacions, la inversió, la venda d’automòbils, la confiança i les comandes, entre altres indicadors, cauen i ho veurem encara més clar quan es facin públiques les xifres d’evolució del mercat de treball de l’agost, que ja al juny i al juliol amb claredat van donar els primers senyals.

Fa falta un govern, encara que és cert que no qualsevol govern ni un executiu dèbil. Les reformes no poden esperar. Així que, si hi ha eleccions, que se sàpiga com més aviat millor i puguem prendre decisions amb una mica d’informació.

tracking