SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Si alguna cosa va demostrar el tosc ple parlamentari de dijous és la impossibilitat d’acord de l’esquerra. Però també, i que en prengui nota Pablo Casado, la inviabilitat de la seua aposta per Espanya Suma. En un clima clarament electoral, Noelia Vera, portaveu d’UP, no va escatimar crítiques a la tasca del Govern en la crisi del vaixell de refugiats Open Arms i, encara que no li van faltar raons, es va excedir en el to. Només l’agressivitat de Cayetana Álvarez de Toledo, i comparant Carmen Calvo amb Salvini, va aconseguir que els presumptes socis de coalició de Govern es donessin una treva.

Espanya Suma és una entelèquia perquè ahir, Inés Arrimadas va intentar restar protagonisme a Álvarez de Toledo. I el mateix va fer Abascal de Vox, que va aconseguir emmudir la meitat de l’hemicicle amb les seues barbaritats xenòfobes. Tot plegat demostraria que cadascun va a la seua; fonamentalment, a acontentar el seu electorat, per si hi ha nova cita amb les urnes. Albert Rivera, que va reaparèixer després d’unes llargues i merescudes vacances, va saludar amigablement Casado però no va fer ni una menció a sumar sigles i, a més, va permetre que la seua mà dreta, Arrimadas, s’enfrontés al PP. No seria un bon “negoci” per a la formació taronja quedar diluïts en un conglomerat de dreta radical amb Vox forçant les seues proclames.

I, quant a l’esquerra, la situació s’acosta a la catàstrofe. De nou, la Rioja i les dificultats de formar l’executiu poden servir de mirall. Perquè a Logronyo, una vegada investida presidenta la candidata socialista, és la gestora de Podem la que ha entrat en crisi interna i es nega que la seua única diputada autonòmica sigui nomenada consellera. No és estrany que el diputat Simancas, veient el panorama d’agressivitat al Congrés dels Diputats, exclamés des de la tribuna: “No es pot ser Govern i contra govern alhora”, dirigint-se a Podem. Perquè el que el ple va demostrar és que la coalició resultarà inviable. No es pot governar amb cent vint-i-tres escons que té el PSOE i tot l’hemicicle en contra. Així no s’aconsegueix tirar endavant ni un projecte de llei.

Es comprèn que Sánchez i Iglesias no es reuneixin fins a la segona setmana de setembre. Total, per a què?

tracking