SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Pot ser que alguns de vostès diguin que em repeteixo, però estem en vigílies de la festa de Reis i per això em sembla pertinent tornar a fer una crida d’atenció sobre els regals que demanen els nostres fills.

Mirin, aquests dies en alguns carrers cèntrics de Madrid, i suposo que també en els d’altres ciutats, hi ha grups d’amables joves, que pertanyen a associacions, que recullen gossos abandonats i intenten convèncer els transeünts perquè “adoptin” un gos.

Són gossos que han rescatat de la mort, ja sigui d’abocadors, que vagaven pel camp o bé que han estat abandonats en una gasolinera pels seus desaprensius propietaris. Llebrers que han baixat de l’arbre d’on estaven lligats pel coll perquè els seus amos ja no els necessiten i, comportant-se com a autèntics assassins, no han dubtat a intentar penjar-los.

I tanmateix, aquests gossos rescatats de l’infern serien els seus amics més lleials, rebrien d’ells l’afecte més sincer i l’entrega més total que puguin imaginar.

De manera que si està vostè pensant a complir els somnis dels seus fills que els Reis Mags els “portin” un gos, no dubtin a acollir un dels que esperen expectants que la vida els doni una oportunitat.

Torno al principi d’aquest article: durant el Nadal i Reis moltes persones compren mascotes sense assumir que una mascota no és un joguet, no és per entretenir una estona les criatures, sinó que és un ésser viu que té les mateixes necessitats que pugui tenir vostè, inclosa la necessitat d’afecte.

Hi ha pares que no saben educar els seus fills en el respecte als animals, els permeten que facin tota mena de barbàries amb les mascotes. També s’obliden que a un gos se l’ha de treure al carrer almenys tres vegades al dia i, naturalment, necessiten que els banyin, que els portin al veterinari, rebre una alimentació adequada, jugar, descansar. Un gos s’ha de convertir en un membre més de la família i, si no tenim aquesta disposició, aleshores és millor no tenir-lo.

Però, sobretot, vull insistir en el fet que un gos no és un joguet que quan un se’n cansa es deixa a les escombraries o al carrer. Desgraciadament, el nostre és un dels països en el qual més gossos s’abandonen.

tracking