SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La tremenda història que envolta el passat del rei emèrit Joan Carles I s’ha fet pública justament coincidint amb l’altra sinistra història de la pandèmia coneguda sobretot com la del coronavirus. Veurem si hi ha algú que ens expliqui com és possible aquesta coincidència infernal entre les dos qüestions. Com suposo que molts compatriotes, jo li porto donant al tema voltes i voltes i ningú ha estat capaç de donar-me una explicació al més simple possible. És com si els perversos elements de la història pàtria s’haguessin donat cita de la manera més inversemblant que es pugui imaginar. Per la meua part, però amb poques esperances, jo prosseguiré amb les meues indagacions entorn d’una inexistent i fosca indagació.

A més convido els meus col·legues i els meus menys col·legues a parar una mica la maquinària del pensament que a tots ens turmenta. Penso de vegades que algú creurà que estem davant d’un càstig de Déu. Però això dura un instant, ja que jo no estic en el grup dels qui es creuen aquestes coses. No em crec això, però tampoc no puc creure’m el contrari. I desitjo trobar una solució al misteri.

I el mateix passa en altres matèries també greus. Per exemple, segons conta Pablo Iglesias, Sánchez s’ha disculpat davant del vicepresident segon per no haver-lo informat en el seu moment d’assumptes greus de tota índole. I el mateix president ha confirmat que a final d’any a Espanya es començarà a vacunar contra el virus. Però aquest ha de suportar, com tothom, notícies com haver-se superat al nostre país la barrera del mig milió d’encomanats, col·locant Espanya en un dels primers i deshonrosos llocs mundials en tan important matèria. En només l’últim cap de setmana s’han produït més de 26.000 contagis.

D’altra banda, Sánchez ha aguantat molt bé això que ha dit Iglesias a Público que li sembla un escàndol que Joan Carles I “fugi al que alguns anomenen el lloc del crim”.

I el president no ha organitzat cap festa en les hores prèvies a la tramesa d’aquesta columna, quan ha saltat a l’actualitat la terrorífica informació sobre l’escandalàs de corrupció protagonitzat per Bárcenas, Fernández Díaz i Cospedal i potser també per Rajoy. Veurem en què queda.

tracking