SEGRE

Creat:

Actualitzat:

A veure, em pots dir si hi ha algun detingut, imputat, jutjat o empresonat per l’escàndol de l’espionatge amb el programa Pegasus? –No, oi? –Noi, molt soroll, però poques nous. –Ah! De passada, saps si hi ha algun condemnat per la trama Kitchen? –Espera’t, home, que encara no han començat a jutjar ningú! –Ah! –Per cert, com ha acabat la investigació de la jutgessa andorrana que imputava Mariano Rajoy i l’aleshores ministre Fernández Díaz, per presumptes pressions a la Banca Privada d’Andorra, el BPA, en el marc de l’operació Catalunya? –Està empantanegat en un jutjat de Madrid, em fa l’efecte. –Ah! –I què és això del Barçagate? –No hi entenc res de futbol.

–Ah! –Parlant d’altra: tu sap per què hi ha tanta canalla que es vol suïcidar? –Jo, pobre de mi, què vols que et digui? Pregunta-ho als psicòlegs. Millor, potser, als inventors del TikTok o als que ens han venut la il·lusió que vivim en el millor dels mons possibles. –Ah! –I la inflació s’aturarà amb la pujada dels tipus d’interès? –Diuen els entesos que fins que no s’acabi la guerra d’Ucraïna, re de re.

Tot i així, jo penso com l’economista J. Kenneth Galbraith que l’única funció de la predicció econòmica és aconseguir que l’astrologia sembli una cosa més respectable. –Ostres, ara l’has dita molt grossa! –Però per gruixuda la que he llegit no fa gaire: que el PP pactarà amb Vox si li cal per governar en les properes eleccions.

–Que no hi governa ja en alguna autonomia? –Escolta: estudiaran filosofia els nous batxillers? –Segurament, però vols dir que els servirà de res? –Ves! –Aquesta és bona: sembla que Sanna Marin, la presidenta de Finlàndia, podria perdre les eleccions? –Aquella xicota tan eixerida? –Pobra! –Ara seriosament: creus que el cotxe elèctric és sostenible? Ho dic perquè no sé si saps de què estan fetes les bateries. O, com et penses que s’obté l’hidrogen? –Ah!? –I les dessalinitzadores, què? Gasten un munt d’energia que no surt dels molins de vent, eh? –Mira, ara que dius molins: ja saps de què estan fets aquests aerogeneradors? D’on et penses que surten les tones de zinc, alumini, molibdè, i de terres rares, entre altres, que es necessiten per construir una sola turbina eòlica de 3 megawatts i 150 metros d’altura? –D’on l’has treta aquesta barbaritat? –Per cert, el canviaran el nom del carrer, a la Pobla de Segur?

tracking