SEGRE
Napoleon Solo i Illya Kuryakin.

Napoleon Solo i Illya Kuryakin.

Creat:

Actualitzat:

La seua escena atrapant mosques al vol en el clàssic Els set magnífics (John Sturges, 1960) ja forma part de la història del cine amb l’honest oficial alemany que va encarnar a El pont de Remagen.

Tanmateix els de la nostra generació sempre el recordarem com el seductor i invencible agent secret Napoleon Solo en la sèrie L’agent de CIPOL (The man from UNCLE, a l’original) amb la qual vam gaudir a Espanya a finals dels anys 60, amb doblatge neutre i en blanc i negre i en la qual compartia protagonisme amb un agent soviètic, Illya Kuryakin, encarnat per David McCallum, que ara trobem com a veterà forense al Navy: investigació criminal. Poca broma amb aquesta sèrie, que és una avançada al seu temps parlant de la globalització.

Si seguim a aquest ritme haurem de canviar el nom de la secció pel d’“Obituaris” però, què volen? Se n’estan anant els nostres referents televisius i cal rendir-los merescut homenatge. L’últim a caure ha estat l’actor Robert Vaughn (1932-2016), secundari de luxe a la pantalla gran.

tracking