SEGRE
Els responsables de l’Instant Replay.

Els responsables de l’Instant Replay.

Creat:

Actualitzat:

Dimecres, 14 de desembre. 12.03 del migdia. Mundial de Clubs. Partit Kashima-Nacional. Per un moment vam tenir la sensació d’estar assistint a un moment històric en la història del futbol. Un instant d’aquests que suposen un abans i un després en l’esdevenir d’aquest esport irreductible davant dels canvis des que es va fundar. L’hongarès Viktor Kassai, un dels més prestigiosos del col·lectiu arbitral, atura el joc. Se’n va cap a la banda i, oh, sorpresa!, consulta l’Instant Replay, la tecnologia d’ultimíssima generació que, a tall d’assaig general de cara al futur, s’està provant a la competició.

Encara que ell no apreciés res, l’equip d’ajudants ha detectat un penal a l’àrea colombiana. Kassai va, mira i, efectivament, assenyala la infracció que suposaria l’1-0 i l’inici de la victòria dels japonesos, que es col·loquen a la final. Fins aquí tot perfecte. Ja era hora que la FIFA s’atrevís amb la modernitat.

Però, ah, amic!, la tecnologia no ho veu tot. I el penal va venir precedit per un clamorós fora de joc. O sigui, tot igual que abans. A la feina.

tracking