SEGRE
Masferrer a la Barceloneta.

Masferrer a la Barceloneta.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quim Masferrer ha hagut de tornar al galop amb el seu El foraster per aixecar l’audiència d’una capcota TV3. És a dir, ha avançat, per ordre de la direcció, l’estrena de la cinquena temporada de la seua, en principi, estranya barreja entre espontaneïtat i teatret amb guió però que funciona.

Cinc temporades d’èxit corrent durant quaranta-vuit hores pels pobles de Catalunya de menys de mil habitants, encara que hagi fet excepcions amb alguns especials, com ara els dedicats a l’Hospital de la Vall d’Hebron, Formentera, els catalans de Madrid, Mercabarna o el de la setmana passada, centrat en la Barceloneta, el peculiar barri mariner de Barcelona que es resisteix a perdre la seua identitat davant l’empenta de la modernitat i dels guiris de pa sucat amb oli atrets pels pisos turístics. Els testimonis recollits barrejaven decepció i esperança.

Ens va agradar que Masferrer prengués partit en un cas, el del Josep, un solter de 80 anys que viu en un minúscul pis amb vint-i-sis pardalets que campen al seu aire. Els especuladors el volen fer fora per poder seguir amb les seues tèrboles martingales.

tracking