SEGRE
Jaume Figueras, en plena forma.

Jaume Figueras, en plena forma.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quedin-se amb aquesta data: 22 d’abril del 2017. Pot ser històrica. Aquell dissabte es va emetre pel Canal 33 l’última entrega de Cinema 3, el longeu programa sobre l’actualitat cinematogràfica que presentava des del 28 de maig del 1984 Jaume Figueras (Barcelona, 1940). El premiat presentador ho deixa, no crec que per falta de ganes, però sí que per cansament després de veure que des del desembre passat havien posat data de caducitat a tot un referent cinematogràfic.

Amb Jaume Figueras tenim la mateixa sensació de tristesa que ja vam patir quan José Luis Garci (Madrid, 1944) va haver d’abandonar el seu ¡Qué grande es el cine! o Antonio Gasset el seu Días de cine. Curiosament els tres programes, irreemplaçables, per què ens enganyarem, en una televisió que en teoria hauria de mirar més per la cultura que per l’economia.

Allò de Jaume, a més, ens fa més mal, almenys als de Lleida, perquè mai va deixar de la mà la Mostra de Cinema, que també el va premiar, desplaçant-se, en cada edició, per fer el seu Cinema 3 als peus de la Seu Vella. Una pena.

tracking