SEGRE
Luisito Suárez, al documental.

Luisito Suárez, al documental.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ara que estem saturats de tants partits vintage i de la febre, passatgera afortunadament, de la Bundesliga, i a l’espera de la tornada de la Lliga, que d’aquesta sí que en tenim veritable mono, no està de més de recuperar l’excel·lent documental de Movistar, i que ara circula per Vamos, Luisito Suárez: nuestro Balón de Oro, que permet recordar (i per als més joves conèixer) el millor jugador del nostre futbol de la història. Suárez va ser el primer, i únic fins al moment, futbolista espanyol que va guanyar la Pilota d’Or (1960).

Estrella al Barça (1954-61) amb dos Lligues, dos Copes i dos Copes de Fires. Peça clau al Gran Inter (tres lligues i dos Copes d’Europa). I a més va guanyar la primera Eurocopa amb la selecció.

A casa ens fa gràcia la fixació (cada vegada menys, tot s’ha de dir) d’alguns mitjans barcelonins i barcelonistes de col·locar el diminutiu al nom de l’actual 9 del Barça, Luis Suárez. Cras error, perquè en el futbol, de Luisito Suárez, només n’hi ha hagut i n’hi haurà, per irrepetible, un: Luis Suárez Miramontes (la Corunya, 1935).

tracking