SEGRE
Xavi Bundó, al ‘Via lliure’ de RAC1.

Xavi Bundó, al ‘Via lliure’ de RAC1.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

En aquesta secció no és gaire habitual, tret de comptades excepcions, comentar programes de ràdio. Aquesta vegada ho farem per aplaudir el reportatge de Xavi Bundó (Sabadell, 1984), que dirigeix i presenta el Via lliure del cap de setmana al dial de RAC1.

Amb motiu del (dolorós) aniversari del tancament de les escoles a causa del coronavirus, va presentar la història d’una nena badalonina de vuit anys que durant els prop de sis mesos de confinament va passar de ser l’Aleix a ser l’Alícia (el canvi de documents ja el té i segueix en tràmit el del gènere). Feia temps que no sentíem un reportatge tan ben fet, tan ben muntat i tan sàviament dosificat l’ítem (el nus argumental no va transcendir fins bastants minuts després del seu inici).

Va ser un reportatge impactant, atractiu (no vaig poder baixar del cotxe, on l’escoltava fins al final), sensible però no llagrimós i en què es va parlar de tot però sense caure en cap moment en la morbositat, que hauria estat el més lògic. Poden buscar-ho al web del programa.

Simplement chapeau.

tracking