SEGRE
Les pancartes abans de ser cremades.

Les pancartes abans de ser cremades.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Encara que amb uns anys d’antelació, si ho comparem amb els avatars polítics actuals, el “procés català” va fer acte de presència a l’última entrega de Cuéntame, que es va centrar en la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. Resulta que els Alcántara, Antonio i Mercedes, aconsegueixen unes entrades per a l’acte inaugural a través del seu fill que treballa a premsa de La Moncloa.

Hi van amb cotxe, sorprenent-se que a Catalunya les autopistes són de pagament (santa innocència, la seua) i amb una bandera rojigualda desplegada al vent. Tanmateix, el seu entusiasme amb la cita olímpica es refreda quan, ja a casa dels familiars on s’allotgen, uns joves, sector radical, li cremen la bandera al seu jardí.

Antonio no s’ho pot creure i és tanta la seua indignació que, en revenja, li cala foc a dos pancartes que reivindicaven allò de “Visca Catalunya lliure” i “Freedom for Catalonia”. La cosa vista així a Cuéntame quedava una mica grollera, bàsicament perquè aquestes reivindicacions al 92 ja existien, sí, però d’una manera pràcticament testimonial.

tracking