SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quimet Larroya (1937-2021) va ser tot un referent del piragüisme espanyol i podia presumir d’haver estat el primer olímpic lleidatà a prendre part en uns Jocs d’Estiu, concretament els de Roma’60, i també ho hauria pogut fer a Tòquio’64 però problemes laborals –era funcionari municipal a la Paeria– ho van impedir. Però bé, aquesta és una altra història.

Per als que ja tenim una edat, i vam tenir ocasió d’entrevistar-lo en diverses ocasions, a més de les seues gestes esportives sempre el recordarem com el “paladí” lleidatà al concurs de TVE, en blanc i negre, La unión hace la fuerza (1964-1966), presentat pel radiofonista Alberto Oliveras, el d’Ustedes son formidables a la Cadena Ser. Es tractava d’un programa en el qual competien, en format eliminatòries, dos localitats espanyoles amb un equip de savis.

Si encertaven la pregunta bé, però si no, tenien l’opció de salvar el punt amb una prova física, i el nostre Quimet Larroya anava remant amunt i avall per l’estany del Retiro per ajudar a aconseguir la victòria al seu equip.

tracking