SEGRE
Els ‘pares’ del ‘Polònia’.

Els ‘pares’ del ‘Polònia’.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sembla que fos ahir i ja han passat 15 anys des que el 2006 es va estrenar a TV3 el programa de sàtira política Polònia, que de fet no era altra casa que posar imatges al Minoria absoluta, que s’emetia a RAC1. Han estat 15 anys intensos en què han tret punta a tot el que es movia, i es mou, tant en la política catalana i espanyola com internacional.

Programa multipremiat, no deixa de sorprendre l’agilitat del seu equip de guionistes (i la dels actors) per treballar, moltes vegades, sobre la marxa. O sigui, que els seus gags no s’emeten en directe, però gairebé.

És clar que els personatges els quals imiten han ajudat molt amb els seus encerts, errors, sortides de to i tics i falques diverses. Diuen que qui no se sap riure d’ell mateix no té futur i a Polònia ho han sabut fer de manera magistral.

De fet, hi va haver un temps que si un polític o personatge públic no sortia al Polònia, no era absolutament ningú. Així que moltes felicitats, Polònia (Toni Soler, Manel Lucas i Queco Novell), i que, de tot cor, en compleixis molts més.

tracking