SEGRE
Els protagonistes de la sèrie.

Els protagonistes de la sèrie.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb el quarantè aniversari de l’estrena (11 d’octubre del 1991), des d’aquesta setmana poden veure de nou a La 2 (en horari de tarda) els 19 capítols de Verano azul, una sèrie que forma part, no ja de la memòria televisiva d’aquest país, sinó de la vida mateixa de diverses generacions d’espectadors.

Creada per Antonio Mercero, pot presumir de ser la sèrie més reposada a TVE (fins a dinou ocasions) capaç d’enganxar amb les aventures de la colla estiuenca composta per Pancho, Javi, Quique, Bea, Desi, Tito i Piraña acompanyats de Julia, una jove pintora, i de Chanquete, un mariner jubilat, personatge que va acabar etiquetant la carrera d’un actor tan versàtil com Antonio Ferrandiz, embolcallats en la banda sonora de Carmelo Bernaola (qui no l’ha taral·lejat alguna vegada?). Per cert, mai no s’havia plorat tant davant d’un televisor després d’escoltar allò de “Chanquete ha muerto”.

Cop d’efecte de Verano azul que va ser rebentat abans de la seua emissió per la revista Supertele, que va anunciar en portada “Chanquete mor aquest diumenge”.

tracking