SEGRE
Chicho, amb Narciso Ibáñez Menta.

Chicho, amb Narciso Ibáñez Menta.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Probablement no ens posaríem d’acord si Historias para no dormir (TVE, 1966) va ser la més gran de les sèries de producció pròpia emeses en aquest país. Per a nosaltres, sí. I el seu creador, Narciso Ibáñez Serrador (1935-2019), és una de les peces claus per entendre la televisió a Espanya.

Els de la meua generació la vèiem, amb permís patern i amb els dos rombes (indicatiu que informava que allò no era per a menors) a la part superior dreta de la pantalla, sense parpellejar i després ens en anàvem al llit ben cagats de por.

Per això, tot i que se’n poden recuperar els capítols als arxius de RTVE, ens ha alegrat un munt que al festival de Sitges s’hagi presentat oficialment l’homenatge a Historias para no dormir amb deu entregues dels originals, majoritàriament protagonitzats pel pare de Chicho, el tros d’actor Narciso Ibáñez Menta, mantenint les originals presentacions del responsable, respectant els guions i amb la direcció de Rodrigo Cortés, Paco Plaza, Paula Ortiz i Rodrigo Sorogoyen. D’aquí a sis mesos, en obert.

tracking