SEGRE
carta

cartacarta

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Últimament són massa els casos de propietaris que es veuen afectats pel problema okupa, on alguns amos d’habitatges es troben amb la sorpresa que persones desconegudes aprofiten la seva absència, sigui per viatges o vacances, i quan tornen es troben que han forçat la porta del seu habitatge, amb nous panys i prohibint l’entrada als seus veritables amos. Encara que el més dramàtic sigui comprovar que les denúncies efectuades a l’autoritat competent es troben amb lleis que suposadament els impedeixen desallotjar els intrusos immediatament de l’habitatge okupat.

Senyors polítics de tots els partits i de tots els colors, en quin país vivim que no hi hagi lleis que protegeixin la propietat? Hi ha algun altre país a l’eurozona que permeti aquests abusos, que priven els seus ciutadans del dret de propietat? No creuen que és de la màxima urgència consensuar i aprovar lleis que donin solució a aquest problema, que pot arribar a ser d’enfrontaments socials? Em pregunto si aquestes lleis serien igual d’ineficaces si els habitatges okupats fossin d’algun càrrec polític, d’un important empresari o d’un personatge famós.

Els ciutadans estem cansats de sentir cada dia proclames dels polítics sobre els seus interessos de partit, però no solucions als veritables problemes socials i tan faltats de suport a un dret tan constitucional com és la propietat privada.

Encara que sí que comprovem que tenim l’obligació de pagar els impostos municipals d’aquests habitatges, a més de suposadament els consums d’aigua, llum, i gas per impagament d’aquests. I per si fos poc que facin ús de les teves pertinences més íntimes, i en massa casos que desapareguin mobiliari i electrodomèstics. Senyors polítics, jo els dic que ja n’hi ha prou! Què fem amb la propietat privada ?

tracking