SEGRE
carta

cartacarta

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Apuja i abaixa el cap repetides vegades. Així és com es veu, des de darrere, la silueta del cap d’un conductor/a d’un cotxe quan atén el WhatsApp mentre condueix. Darrere, conduint una motocicleta, un servidor de vostès, emprenyant-se per moments, mentre l’infractor de davant va abaixant el cap per veure les flamenques que algú acaba d’escriure al grup del gimnàs que ultima l’hora del sopar de dissabte.

Això m’ho trobo cada dia. Dos, tres i quatre vegades en un trajecte que em sortiria més a compte fer-lo caminant, veient el perill que circula pels nostres carrers. I és clar, si el de les flamenques amb WhatsApp es despista, l’agraciat de l’altre costat té molts números de ser una motorista desprotegit, o pitjor, un ciclista mig sentenciat, o pitjor, una anciana amb pitjor pronòstic. Només cal veure el nombre d’atropellaments que es publiquen darrerament en aquest diari.

Educar? Conscienciar? Potser sí, però temo que això només té efecte real quan algú és protagonista d’un xoc que massa vegades acaba malament. Mentrestant, el següent conductor tornarà a mirar el WhatsApp. O si no, l’altre. Però passarà.

Massa vegades em trobo recriminant-los que facin servir el mòbil quan els passo pel costat, despertant-los amb el clàxon cada cop que abaixen el cap perquè el tornin al seu lloc amb cara de no saber què passa o modificant la trajectòria perquè envaeixen el meu carril. Què algú m’expliqui què hem de fer.

tracking