SEGRE
carta

cartacarta

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

De forma molt personal, comença a cansar-me la retòrica del referèndum. A hores d’ara, tots sabem que no és or tot el que resplendeix a Junts pel Sí, també sabem que a l’uníson busquen amb afany el referèndum, però també començo a cansar-me de frases celestials patriòtiques o ja no diguem de fotos per emmarcar.

Davant d’aquesta situació, hi ha dues posicions: el qui pensa que a base de repetir s’ho creurà el personal i el qui pensa que de tant repetir el mateix avorreixen o, pitjor, amaguen alguna cosa. Jo crec que és el moment de donar dates concretes, res de dates aproximades i sempre condicionades.

Quant temps fa que escoltem la mateixa cançó? És que ja no és qüestió de cansar-se de la mateixa cançó, és que ja comencem a llegir experts que expliquen detalladament que, tret d’un acte dictatorial, preparar un referèndum o unes eleccions requereix uns marges de temps. Aquests dies el president Puigdemont, en to bromista, pregunta al president Rajoy quines mesures volia prendre per tancar els col·legis electorals.

Bé, però jo em pregunto: hi haurà col·legis públics electorals? Més encara, d’on sortiran els components de les meses electorals? Seran triats a dit? I així una llarga sèrie de dubtes, i no entro a valorar el més important: data exacta i pregunta. En fi, com se sol dir, ja s’ho faran. Això sí, el que està clar és que en quatre dies Puigdemont se’n va i Junqueras, president

tracking