SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Lleida és, sens dubte, una ciutat especial, ciutat petita o poble gran, com en vulgueu dir. Tenim tots els serveis, educació, sanitat, oci, administració... Tenim anys d’història al darrere. Tenim un gran espai verd natural, una Horta que envolta tota la ciutat. Una Horta de la qual fa dies que es parla, una Horta que dóna els seus fruits, una Horta que es un pulmó natural per a la ciutat, una Horta que paga impostos de ciutat i té serveis d’horta, una Horta que envelleix perquè les traves de les administracions impedeixen al jovent seguir vivint-hi com els seus avis, una Horta dividida en diferents partides que formen part de la ciutat, partides cadascuna amb els seus veïns i les seves festes que conserven les tradicions arrelades.

Una Horta on podem trobar una forma pacífica de viure, on podem trobar escoles úniques, públiques i singulars (Butsènit i Rufea), on la comunitat educativa ho és tot (pares, mares, alumnes, mestres, veïns), escoles envoltades de natura on la massificació és inexistent, escoles que són de tothom, però per a molts són unes grans desconegudes.

Convidem la gent de Lleida a conèixer l’Horta, la seva gent, els seus veïns, les seves festes i les seves escoles. Uns veïns acollidors que ho entreguen tot per la comunitat, que conserven la terra i les tradicions. Veniu a conèixer Butsènit i Rufea.

tracking