SEGRE

Jordi Latorre

Adéu a l'Antoni Palau, fill predilecte de Torrefarrera

Alcalde de Torrefarrera

Adéu a l'Antoni Palau, fill predilecte de Torrefarrera

Adéu a l'Antoni Palau, fill predilecte de Torrefarrera

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Aquest dimarts ens ha deixat prematurament l’Antoni Palau Vila, omplint de tristesa el món de l’esport lleidatà, i del nostre poble especialment.

Antoni Palau va ser jugador de la Unió Esportiva Lleida durant 15 temporades i protagonista de l’ascens de l’equip a Primera Divisió l’any 1993. La trajectòria de l’Antoni va passar per les categories inferiors del FC Barcelona abans d’incorporar-se al Lleida, on es va convertir en un ídol per a l’afició lleidatana, que el va batejar com “O Rei Palau” i també com “El tractor de Torrefarrera”. El seu amor pel futbol i pel Lleida són de tots coneguts, passió que compartia amb tota la família. També pel Barça, una altra debilitat seua.

L’Antoni Palau va néixer a Torrefarrera l’any 1963, on va viure fins que es va casar, tot i que la vinculació amb el seu poble ha estat sempre estretíssima. Quan l’Antoni va començar a assolir èxits esportius, el nostre poble era molt més petit i poc conegut que actualment, els veïns ens coneixíem més, per això els seus èxits els sentíem molt nostres.

Era el nostre ambaixador honorífic. Era una persona afable, alegre i que contagiava optimisme. Era una bona persona, d’aquelles que no fan mai mal a ningú. Recordo el dia que s’estrenava la nova gespa, aquella catifa verda “vinguda d’Holanda” l’any 1989 amb un partit contra el Mollerussa, al qual vaig assistir just després de patir la lesió medul·lar, que l’Antoni va baixar a peu de camp a regalar- me un pòster signat per tots els jugadors de la plantilla. Exemples com aquest n’ha tingut molts.

Lo Palau, com era conegut per molts, o l’Antonio de Cal Camisola, sempre va fer bandera de Torrefarrera, i, a més de ser el nostre veí més reconegut, es va implicar en l’esport del poble. Per exemple, la primera escola de futbol la va muntar ell fa trenta anys. Això va fer que l’any 2004 l’ajuntament el nomenés Pregoner d’Honor. Més tard, l’any 2012, li vam encarregar el disseny de l’edifici del Complex Esportiu que vam construir amb la Federació Catalana de Futbol. I la seua última contribució a l’esport local ha estat la direcció de l’obra del complex WAPS al nostre Parc Empresarial.

En resum, tota una trajectòria vinculada al poble de Torrefarrera i el seu esport, que el fan mereixedor, malauradament a títol pòstum, del reconeixement de fill predilecte de Torrefarrera.

Així ho va decidir ahir, per unanimitat, el Ple de l’ajuntament. Descansi en pau i amb honor, Antoni Palau.

tracking