SEGRE

Josep Castellarnau Masa

Les terrasses de Lleida

President de la Federació d’Hostaleria de Lleida

Creat:

Actualitzat:

CARTA original: Terrasses de Lleida

SR. DIRECTOR:

Lleida és una ciutat petita, més aviat tranquil·la i sense gaires estridències, on els seus ciutadans, en una majoria, crec que se senten molt a gust per l’excel·lent qualitat de vida que tenim. 

Les terrasses s’han estès per tota la ciutat, i per arreu, com a conseqüència de la prohibició de fumar als nostres locals que va imposar la Llei Antitabac. Molts establiments s’han vist obligats a instal·lar la terrassa per no perdre els seus clients. Sens dubte el nostre servei, l’hostaleria i les terrasses, són un servei públic, al servei dels ciutadans i que, especialment en l’època estival, estan molt sol·licitades. 

La base del nostre negoci és que el client estigui a gust al nostre establiment. Això no vol dir que el client pugui fer el que vulgui. Un altra de les bases importants del nostre negoci és no tenir problemes. Lògicament, molestar els veïns és un problema que no desitja cap hostaler. 

A nosaltres no ens agrada viure en un entorn on tot vagi a còpia de prohibicions. Ens agradaria optar per treballar la responsabilitat del client o usuari. El principal problema que tenim a les terrasses a l’estiu és que una conversa a un nivell normal, durant la nit es pot convertir en una molèstia. La persona que l’origina, en moltes ocasions, no és conscient de la mateixa molèstia. Un altre problema que tenim és la tolerància. És un valor que va a la baixa, i tothom exigeix el màxim nivell de tolerància als altres, però ell practica el mínim. Perquè els nostres clients puguin gaudir de les terrasses, pensem que haurem d’acostumar-los nos a fer-ho respectuosament.

Si així no ho aconseguim, sempre hi cap la col·laboració amb l’Administració. Per posar en relleu aquest fet, hem endegat juntament amb l’Ajuntament de Lleida la Campanya “Al carrer, si us plau, gens de sarau”. Tenim un programa que s’anomena Nits Q, nits de qualitat, en el qual la majoria de locals estan implicats i es treballen, entre d’altres aspectes, les possibles molèsties als veïns. Aquest programa està promogut per la Generalitat i per l’Ajuntament de  Lleida. També tenim una comissió de resolució de  conflictes, conjuntament amb l’Ajuntament, en la qual quan sorgeix un problema, s’intenta gestionar, i en el cas que no es pugui solucionar, s’actua per la via coercitiva. Amb això sols volem dir que sí que ens preocupa el nostre negoci, i molt. Per això ens preocupen les molèsties que puguem originar a tercers, i estem treballant per intentar eliminar-les. 

Podem trobar entre tots l’equilibri de ciutat on tots plegats puguem treballar, descansar i divertir-nos? Nosaltres ho estem intentant. Segurament treballar valors com la responsabilitat i la tolerància a nivell social és el camí més llarg, però si ho aconseguim, no serà el millor per a tothom?  

tracking