SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El senyor Matías López continua obsequiant- nos (van quatre articles amb un total de 56 punts!, el darrer, del 25 de juliol) amb la seva particular lletania d’arguments antireferèndum.

Els articles de Matías López Matías López. Últims al·legats de la filosofia contra el Referèndum 1 Matías López. Últims al·legats de la filosofia contra el Referèndum 2 Matías López. Últims al·legats de la filosofia contra el Referèndum 3 Matías López. Últims al·legats de la filosofia contra el Referèndum 4

Un servidor, mitjançant carta al director, el 25 de juny, feia unes reflexions on argumentava que un conflicte polític que no s’ha pogut resoldre per la via parlamentària normal (un altre tema seria per què això ha estat així, només diré que la novel·la de l’Estatut quelcom hi té a veure), un conflicte que s’ha cronificat, un conflicte on a hores d’ara ningú vol fer marxa enrere i que pivota sota una dualitat que consisteix que una part de la població es reconeix sobirana i aspira a exercir al màxim nivell aquesta sobirania i l’altra part no s’identifica amb aquest context, amb aquest conflicte, deia, dic, només pot resoldre’s d’una manera tan senzilla, tan simple com és contrastar i mesurar en quins percentatges es troben els uns i els altres i obrar en conseqüència. Fàcil i simple.

Així ho han fet altres democràcies molt més consolidades. Oposar-se a aquesta solució natural, reprimir-la o impedir-la no resol ni resoldrà el conflicte, al contrari. El senyor López, en comptes de rebatre aquest únic argument meu, només un que desmunta els 56 esmentats, continua desgranant arguments algun dels quals ens porten directament a l’“apaga y vámonos”.

Senyor López, com pot ser que compari el fenomen del nazisme amb el procés que s’està vivint a Catalunya? Això rebaixa molt l’alt nivell intel·lectual dels seus articles. Els moviments feixistes italià i nazi no tenen res, absolutament res a veure amb la Catalunya actual.

El context polític i socioeconòmic no és comparable en absolut, amb una diferència definitiva: l’independentisme català surt de la base, surt del convenciment de milers i milers de persones, que és l’única via per potenciar i refermar l’autoestima i dignitat que ara senten malmeses.

El nazisme surt de dalt, senyor López; el sobiranisme, de baix, i això els unionistes no ho entenen ni ho volen veure. Per això i altres motius que rauen en la miopia, en la falta de talla, quan no directament en la incapacitat, per això som on som.

tracking