SEGRE

Comú de Lleida

Senyor Ros, un servidor públic mai hauria de mentir

Creat:

Actualitzat:

En la seva darrera carta al Comú de Lleida, diu vostè que intentem amagar que no hem recolzat les famílies de l’Horta en votar contra la bonificació de l’IBI. Li recomanem que es rellegeixi l’article que ha motivat aquest intercanvi epistolar. Potser es va quedar tan garratibat pel títol, que malgrat la seva cultura i il·lustració, no en va saber entendre el text. El començàvem així: “En el darrer ple municipal, el Comú va votar no a la bonificació del 80% de l’IBI a les construccions agràries afectades per la cadastrada del Montoro.” I fins a tres cops més al llarg de l’article, repetíem que érem l’únic grup que havia votat en contra d’aquesta bonificació. Curiosa manera d’amagar-se, no troba? També hi explicàvem el motiu del nostre vot: davant la injustícia de la cadastrada del Montoro, la bonificació del 80% ens semblava totalment insuficient, i més tenint en compte que hi havia altres opcions millors. Una, aplicar una moratòria que deixaria l’IBI al nivell actual, mentre a nivell estatal es treballava per corregir la cadastrada. Dos: acceptant la regularització dels valors, la bonificació hauria pogut ser del 95% per mitigar- ne al màxim l’impacte.

Això, aquestes alternatives, són les que vostè evita comentar en les seves respostes, on prefereix entretenir-se en foteses (que si utilitzem degudament o no conceptes religiosos, que si l’autoria de les cartes, encara sense entendre que el Comú de Lleida és un projecte col· lectiu), canviar de tema, barrejant naps i cols (sí que vam votar contra residència per a persones sense llar al nucli antic, saturat d’equipaments socials, però, en tot cas, això no té a veure amb els temporers), i insistir en el seu mantra engany que el Comú no proposa res (quan el seu regidor Larrosa, en un recent article en aquest mateix diari, es vantava de mesures per potenciar l’Horta, com el banc de terres o el reglament d’usos, que precisament, tot i que no ho reconeguin, parteixen de propostes presentades pel Comú).

Si de veritat té ganes d’anar al fons de l’assumpte amb el tema de l’IBI, esperem que a la propera carta ens expliqui per què vostès van desestimar les propostes del Comú de Lleida per evitar la pujada de l’IBI o reduir-la al mínim, aplicant la moratòria en la regularització dels valors cadastrals o aplicant la màxima bonificació que permet la llei, que és del 95%, quinze punts per sobre del que vostès han aprovat.

tracking