SEGRE

Àngel Ros

Srs. del Comú, l'únic interès d'un grup municipal hauria de ser l'interès públic

Paer en cap de Lleida

Creat:

Actualitzat:

En resposta a la carta 'Senyor Ros, un servidor públic mai hauria de mentir' del Comú de Lleida

Sr. Director: 

Els Grups Municipals dediquen les seves intervencions públiques, sigui als mitjans de comunicació o als Plens i les Comissions Municipals, a fer propostes, i en el cas dels grups d’oposició també a fiscalitzar i controlar l’acció del govern, fent en molts casos propostes alternatives a les del govern. No és el cas del Comú de Lleida. El seu únic objectiu durant aquest mandat és obstruir (ben diferent a controlar o fiscalitzar) l’acció del govern municipal, qüestionant, en molts casos per la via administrativa i la judicial, el treball del propi govern i el de l’administració municipal. És a dir, obstruint el treball dels regidors i dels funcionaris. A quin interès o interessos serveixen el Grup del Comú? Ells ho sabran, però puc afirmar que no és l’interès públic o valgui la redundància, no és el Bé Comú.

Anant al tema de l’IBI, el Ministeri d’Hisenda ha inclòs en l’àmbit agrari nous elements a tributar, que existeixen (aquesta és la clau), però que no tributaven, i que ara legalment han de passar a fer-ho. Sis dels set Grups Municipals (tots menys el Comú) vàrem votar aplicar un 80% de bonificació a aquests nous elements tributaris. És una bonificació important, un 80%, que harmonitza l’obligació de tots amb les finances públiques, però que limita sensiblement l’increment de pressió fiscal a l’Horta. El Comú és l’únic Grup que hi va votar en contra. Tant se val les raons maximalistes de “la bonificació encara havia de ser més gran” o “no s’havia d’aplicar la nova norma d’Hisenda”.

Senyors del Comú, en matèria tributària, el principi bàsic és l’equitat. Això és la contribució justa de tots, a les finances públiques. Quan no es defensa l’equitat, és a dir, la igualtat efectiva, es busquen altres interessos personals, o interessos polítics com a Grup.

tracking