SEGRE

Alfred Calvet Artigues

“Si no vols pols, no vagis a l'era”

Per a tots els alcaldes catalans

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Des que era petit sempre havia sentit aquesta expressió tan nostrada en conver· ses d’adults. En aquells anys d’infantesa no sabia ben bé quin era el seu significat, però el temps m’ho ha ensenyat. Per a tots aquells que no la coneixen, significa que si no vols problemes, no t’hi posis. Amb això vull dir que, si el nostre paer en cap i d’altres a nivell nacional (de la nostra nació) no tenen el coratge de permetre que s’expressi democràticament el seu poble, no són mereixedors de la confiança d’aquest i, per aquesta raó, haurien de dimitir i deixar pas a persones realment compromeses amb la gent que governen.

Només volem votar. No es pot negar aquest dret ni els espais (ja que no són seus sinó nostres) per exercir-lo, per expressar la nostra voluntat. Tant sí com no. Només volem votar, i que les urnes decideixin. Jo vull ser català a tots els efectes, però si he de continuar sent espanyol... Què hi farem... Però, repeteixo, que decideixin les urnes, no el Govern espanyol ni el TC.

Ni vostè, Sr. alcalde. La nostra voluntat és votar i ho farem, encara que les urnes siguin sota el pont o al carrer. I quan haguem votat vostè estarà acabat políticament. I ho sap! Ja sap: tal faràs, tal trobaràs. O si ho prefereix en castellà: “A cada cerdo le llega su San Martín.”

tracking