SEGRE

Annabel Morales Gonzalez

Agraïment a l'associació Pibody

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Em dic Annabel i sóc mare del Diego, un nen amb discapacitat madurativa. Vull agrair a l’associació Pibody la feina que fan amb el meu fill i tots els nens/es que van a aquesta associació.

Pibody és una associació que a través de l’esport treballa amb nens majoritàriament amb discapacitat, els ajuden a realitzar les activitats que fan la resta de nens segons les seves necessitats o capacitats. El lema de l’associació és: “Si tu hi creus, jo puc.”

A principis de juny amb el meu home vam començar a mirar on podíem portar el nostre fill a l’estiu perquè fes alguna activitat als matins igual que sempre ha fet la nostra filla gran. Vam preguntar si podia anar a Estiu de petits, ja que el meu fill va haver de repetir P2 i ens van dir que per edat no podia ser, que havia d’anar a Estiu de joc.

Nosaltres teníem por ja que hi ha molt nens/es i el nostre fill no podria seguir el ritme que portava la resta i no tots els monitors/es tenen la capacitat de saber portar aquest tipus d’infants. Llavors vam preguntar a una mare –que també té un fill amb necessitats especials– on el portava i ens va donar el número de telèfon de la Rous Martínez, la fundadora i directora de l’associació Pibody. Vaig tenir una reunió amb la Rous perquè m’expliqués les tasques que feien i de seguida vaig veure que el meu fill podia tenir l’oportunitat de fer activitats com qualsevol altre nen, ajudant-lo a millorar les seves capacitats, ja que treballen amb els infants a través de l’esport i del joc, els professionals saben com tractar els nens amb necessitats especials, com és el cas del meu fill –per desgràcia, a Lleida, no hi ha gaires opcions per a aquests infants–. Vaig apuntar el meu fill a l’associació i va començar amb les activitats que es fan durant el curs escolar com són: natació, musicoteràpia, balls a través del joc, iniciació a l’esport –on aprenen a jugar en grup, a compartir...– i el més important: s’ho passen molt bé jugant.

També es fan reunions amb els pares perquè puguem parlar i veure que no estem sols, que no som els únics amb un fill amb necessitats especials. T’ajuda molt parlar amb pares que estan a la teva mateixa situació perquè pots expressar-te, t’entenen perfectament i t’ajuden amb consells i la seva experiència.

A l’estiu, l’associació treballa amb l’ajuntament i el Diego va anar a les estades de Pardinyes. El nen feia totes les activitats igual que la resta, respectant sempre el seu ritme i capacitat, amb un professional que estava només per al nen. És molt emocionant saber que el meu fill ha disfrutat i s’ho ha passat molt bé, aquest estiu. La resta de nens et demostren que són solidaris i carinyosos els uns amb els altres i no tenen manies a l’hora de jugar amb nens amb necessitats especials, ja que he vist com ajudaven el meu fill i l’incorporaven al joc. En conclusió, vull agrair de tot cor la tasca d’aquesta associació, ja que deixo el meu fill amb tota confiança i tranquil· litat, sabent que estarà ben cuidat, mimat i aprendrà moltes coses que a casa no podem oferir-li.

Si voleu conèixer mes informació sobre aquesta associació, podeu veure la feina que fan a la pàgina web: www.pidoby.org

tracking