SEGRE

Baldomer Vallverdú i Cercós

Escoltar la veu del poble

Mestre jubilat

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

En tot país democràtic escoltar la veu del poble a través de les urnes és la forma més raonable de resoldre una situació conflictiva. Aquí, a Catalunya, es viu i es palpa un estat d’enfrontament continu entre els partidaris de fer una consulta sobre la independència i els contraris que no volen de cap de les maneres que es faci. Penso que ni Rajoy ni el Constitucional format per jutges i magistrats addictes al PP i al PSOE, podran resoldre el problema per la via legalista, perquè aquest és un tema de rang polític que únicament té solució escoltant la veu del poble.

Segons totes les enquestes que s’han fet a Catalunya, el 80% de la població, així com les ¾ parts del Parlament, es manifesten a favor de l’esmentada consulta i, tal com estan les coses, resulta que una minoria de catalans vol imposar el seu criteri a una majoria, i això crec que no és democràtic. Volem una consulta que acabi amb l’estat de tensió, por i crispació que viu el govern de la Generalitat i el poble català amb les amenaces que, dia sí dia no, està rebent de l’estat espanyol per tal d’impedir el referèndum.

Esperem doncs que es pugui celebrar la consulta desitjada i que cadascú dipositi el seu vot de forma lliure i democràtica. La solució del problema vindrà donada pel resultat de les urnes: si guanya el sí caldran unes negociacions amb l’Estat espanyol que segurament seran llargues i feixugues, si guanya el no continuarem més o menys tal com estem ara. Però què passarà si l’Estat espanyol, fent gala de la llei de la força que té al seu abast, prohibeix la celebració del referèndum?

Sr. Rajoy, penso que les lleis han d’estar sempre al servei del poble i no el poble al servei de les lleis, això vol dir que mai no ha de ser la raó de la força o de la por la que imperi en un estat democràtic, més bé diria tot al contrari, que ha de ser la força de la raó la que ha de prevaldre. Crec sincerament que no hi ha cap llei ni constitució que pugui impedir escoltar la veu del poble, perquè aquest és un acte bàsic en tota democràcia.

tracking